Pätnásta nedeľa v cez ročnom období „B“ – 14.07.2024

Liturgický prehľad: Farský kostol sv. Martina, filiálky – Zábiedovo, Ústie a Sídlisko Západ

Pondelok
Sv. Bonaventúru, b. a uč. C., sp
06.00 Nebohí rod., starí rod. a súrodenci
18.15 Nebohí Ján, Žofia, Matej a Elena
Utorok
Prebl. P. Márie Karmelskej, ľub. spom. našej patrónky
06.00 Nebohí Alojz a Pavlína
17.30 Záb.: Nebohá Janka Kubíková - 1. v.
18.15 Poďakovanie za 40 rokov manželstva
Streda
Sv. Andreja Svorada a Beňadika, pust, spomienka
06.00 Nebohí Karol, Justína a rodičia
17.30 Orat: Za kostolníkov na sídl. Západ
18.15 Neb. z rod. Lonekovej a Michalčíko-vej
Štvrtok
Štvrtok pätnásteho týždňa v cezročnom období
06.00 Nebohí Oľga, František a Marián
16.00 Ústie: Nebohí z rodiny Šálekovej
18.15 Nebohí Ján, Tomáš, Ľudmila a Milan
Piatok
Piatok pätnásteho týždňa v cezročnom období
06.00 Za Božiu p. chudobným našej farnosti
17.30 Zábiedovo: Za B. p. pre birmovancov
18.15 Poďakovanie za 45 rokov manželstva
Sobota
Prebl. P. Márie v sob., ľub. sp.
06.00 Nebohí Vladimíra a rodičia
18.15 Za Božiu p. pre Jaroslava – 60 rokov
Nedeľa
Šestnásta nedeľa v cezročnom období
07.00
09.00
10.30
10.30 Oratórium
09.00 Zábiedovo
09.00 Ústie

Upratovanie: Prosím o pokračovanie v upratovaní, tento týždeň v piatok o o 19.00 z ulíc: M. Jankolu, Dilonga, Msgr. Trstenského, Pri Kovalinci. Pán Boh zaplať!

Zbierka na dobročinné diela Svätého Otca: Zábiedovo 211; Západ 85; Ústie 54,90; Františkáni 350; Trstená 1902,90; Spolu 2603,80€. Pán Boh zaplať! za štedrosť.

Zbierka na Mariánsku horu: Zábiedovo 649; Západ 100; Ústie 151; Františkáni 1040; Trstená 2545,70; Spolu 4485,70€. Pán Boh zaplať! za štedrosť. Zbierky boli odoslané na biskupský úrad.

Privítanie pána dekana Mgr. Mariána Pánika: Pán dekan Mgr. Marián Pán prichádza k nám do farnosti ako výpomocný duchovný po rokoch pôsobenia vo farnostiach a inštitúciách Spišskej diecézy. Veľmi sa teším jeho príchodu a prosím o modlitby za neho a jeho dielo.

Privítanie pána kaplána Mgr. Jozefa Gorčáka: Pán kaplán Mgr. Jozef Gorčák, doteraz kaplán v Mútnom, rodák z Lokce, nastúpi od budúceho týždňa ako farský vikár (kaplán) v našej farnosti – prosím o modlitby za jeho pôsobenie, jemu prajeme veľa síl a pokoja, radosti a zdravia pri jeho práci pre spásu duší.

Rozlúčka s pánom kaplánom Mgr. Jánom Obšitošom: Túto nedeľu už slúži vo farnosti Veľká Lomnica. Chcem sa mu v mene všetkých poďakovať za službu kňaza a duchovného radcu v našej farnosti počas pôsobenia v Oravskom centre mládeže najmä posledné mesiace, kedy sme potrebovali výdatnejšiu pomoc. Na novom pôsobisku mu vyprosujeme veľa Božích darov a zdravia. Pán Boh zaplať!

Poďakovanie: Pán Boh zaplať! Pánu Antonovi Štefanidesovi za zapožičanie lešenia na montáž na ozvučenie a ďakujem jemu aj ženám farnosti za prípravu ubytovania nových pánov kaplánov. Pán Boh zaplať!

eRko stretko bude na budúcu stredu o 16:00. Viesť ho bude p. Soňa. https://www.facebook.com/share/p/yxsCFukB3o2sFPqa/

Festival Verím, Pane: Drahí priatelia, pozývame vás na festival Verím Pane. Môžete sa tešiť na bohatý hudobný program – vystúpia napríklad Sima Magušinová, Godzone, Lamačské Chvály a ďalší. Okrem dobrej hudby je pripravený aj duchovný program, veľa dobrých diskusií, a taktiež detský program pre najmenších. Festival sa uskutoční 19. – 21. júla 2024 v Námestove. Ponúkame aj ubytovanie na školách. Viac informácií na verimpane.sk

Kniha o sv. Martinovi: podľa známeho životopiscu svätého Martina si môžete vziať knihu s jeho krátkym životopisom a snímkami obrazov svätého Martina z kostolov Spišskej diecézy za 5 € ako príspevok.

Trstená je súčasťou projektu Via Mariae: Projekt rurAllure, ktorý vďaka spolupráci Univerzity Komenského a ďalších partnerov z Európy prináša nový pohľad na kultúrne a historické dedičstvo našej krajiny prostredníctvom inovatívnej aplikácie. Aplikácia mapuje lokality kultúrneho dedičstva slovenskej pútnickej trasy Via Mariae a zároveň predstavuje zaujímavé slovenské miesta ako je aj kostol sv. Martina v Trstenej turistom nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Na internetovej stránke našej farnosti nájdete tlačovú správu s podrobnými informáciami o projekte rurAllure a jeho prínose.

Prosba o rešpektovanie duchovnej zóny: Prosím, aby ste svojich chlapcov a dievčatá na štvorkolkách nepúšťali na krížovú cestu. Je to duchovné a relaxačné centrum. Aby mali návštevníci pokojné prostredie a bezpečnosť. Nie je to cesta pripravená na motorové crossové športy. Pán Boha zaplať!

Katolícke noviny č. 28 prinášajú: Športovci ako ľudia duchovného života – Matej Tóth, Oldřich Chocholáč, aj ďalší. Reportáž o Levočskej púti. Osud Rupnikových mozaík v Lurdoch. O Lateráne a Márii Magdaléne.

Hľadajú sa dobrovoľníci: Dom Charitas sv. Františka z Assisi v Trstenej, ktorý zastrešuje Spišská katolícka charita, hľadá dobrovoľníkov na prechádzky alebo voľnočasové aktivity s klientami kedykoľvek počas týždňa, na sprevádzanie klientov na nedeľnú svätú omšu priamo v zariadení a na pomoc pri kŕmení klientov počas nedeľného obeda. Ak máte ochotu poslúžiť blížnym takýmto spôsobom, ozvite sa prosím na dobrovolnictvo@caritas.sk (0909 250 963), prípadne kontaktujte priamo Dom Charitas sv. Františka z Assisi v Trstenej (043/53 93 782).

Termíny víkendových Kurzov prípravy na manželstvo na rok 2024. Je možné sa prihlásiť na stránke https://www.domanzelstva.sk/spisska-dieceza. Do kurzov je momentálne v našej diecéze zapojených viac manželských lektorských párov. Zahrňte ich do svojich modlitieb.

Františkáni – Kostol sv. Juraja:

Sväté omše v kostolíku: Po – So: 17:00; Ne: 9:00; 18:15;

Adorácia: Po  -Str od 8:00 do 16:50.

Spovedáme Po  -So od 16:30.